Groupclass HIIT

HIIT, of High Intensity Interval Training, is het trainingsprincipe waarbij je door middel van korte intervallen een intense inspanning levert! Je wisselt intensiteit af met rust of rustige oefeningen, om je hartslag naar piekniveau te knallen.

Wat is HIIT

De BigGym HIIT groupclass is een energieke en effectieve manier om je conditie te verbeteren en je lichaam uit te dagen. HIIT staat voor High-Intensity Interval Training, een trainingsmethode die bekend staat om zijn korte, maar intense workouts. Bij BigGym worden deze workouts in groepsverband gegeven, wat zorgt voor een motiverende en stimulerende omgeving.

Wat je kunt verwachten

De les begint meestal met een dynamische warming-up om je spieren op te warmen en je hartslag te verhogen. Dit kan bestaan uit oefeningen zoals jumping jacks, burpees en high knees om je klaar te maken voor de intensieve intervallen die volgen.

Het hoofdgedeelte van de les bestaat uit verschillende intervaltrainingen van hoge intensiteit, waarbij periodes van maximale inspanning worden afgewisseld met korte rustperiodes of actieve herstelbewegingen. Deze variatie zorgt ervoor dat je hartslag omhoog schiet, waardoor je calorieën verbrandt en je conditie verbetert in een kort tijdsbestek.

Tijdens de les worden verschillende oefeningen en bewegingen gebruikt, zoals sprinten, jumping lunges, mountain climbers, kettlebell swings en burpees. Deze oefeningen zijn ontworpen om meerdere spiergroepen tegelijkertijd te activeren en je hele lichaam te trainen, waardoor je kracht, uithoudingsvermogen en explosiviteit worden verbeterd.

De les wordt meestal afgesloten met een cooling-down, bestaande uit stretchoefeningen om je spieren te ontspannen en te herstellen. Dit helpt ook om spierpijn te verminderen en de flexibiliteit te verbeteren.

Waarom is HIIT effectief

Wat de BigGym HIIT groupclass zo effectief maakt, is dat het concept van ‘afterburn’ wordt toegepast. Dit houdt in dat je lichaam na de training extra calorieën blijft verbranden om te herstellen van de intensieve inspanning. Hierdoor blijft je stofwisseling verhoogd, zelfs nadat de les is afgelopen, wat bijdraagt aan gewichtsverlies en het opbouwen van spiermassa.

voor wie is de les geschikt

De BigGym HIIT groupclass is geschikt voor mensen van alle fitnessniveaus, omdat je de intensiteit van de oefeningen kunt aanpassen aan je eigen niveau. Of je nu een beginner bent die net begint met sporten of een ervaren sporter die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, deze les biedt voor ieder wat wils.

Kortom, de BigGym HIIT groupclass is een uitdagende en effectieve manier om je conditie te verbeteren, vet te verbranden en sterker te worden, alles onder begeleiding van een ervaren instructeur en in een motiverende groepsomgeving.